Jdi na obsah Jdi na menu
 


1 sezona seriálu Jak jsem poznal vaši matku

 

1. sezóna (2005)

Děj začíná tím, že dva spolubydlící Marshall (Jason Segel) a Ted (Josh Radnor), Marshallova přítelkyně Lily (Alyson Hannigan) a Barney (Neil Patrick Harris) sedí v baru MacLaren's, kde se seznámí s reportérkou Robin (Cobie Smulders). Ted ji již po prvním rande řekne, že ji miluje, později se s ní snaží dát se dohromady na party, kde se z nich stanou kamarádi.

Při svatbě dvou přátel z mládí chce Ted opět svést Robin, ovšem nakonec potká pekařku Victorii, se kterou následující díly chodí, později Victorie odjíždí do Německa na kuchařský kurz. Těsne před rozchodem se Ted a Robin začnou vášnivě líbat, ovšem nakonec se rozejdou ve zlém, Robin zjistí, že Ted se s Victorií zatím nerozešel.

V druhé polovině sezóny se povede narychlo zamluvit místo na svatbu Lily a Marshalla, na termín za dva měsíce, vše zařizují, ale Lily přemýšlí o tom, že nestihla to, co chtěla stihnout. Chtěla žít bohémským životem, chtěla zažít lesbickou zkušenost a chtěla žít. V posledním díle se dozví i Marshall, že má možnost jet na kurz malování do San Francisca. Mezi hádkou Lily a Marshalla se Ted snaží přivolat déšť "Tancem Deště" (anglicky Rain Dance), po velkém úsilí se mu to povede. Jde tak za Robin, se kterou se políbí. Poslední scéna ukazuje promoklého a smutného Marshalla, jak sedí se snubním prstenem na dešti.